Mijn creme vullingen maak ik altijd op basis van het recept van Do van The Little Cake Shop.
En lekker dat ie is!!!! Mmmmmmmmmm
250 gr goede kwaliteit roomboter zacht gemaakt in de magnetron
250 gr zeer fijne poedersuiker (bv Tate and Lyle), of suikerbakkerspoeder (GEEN poedersuiker uit de supermarkt)
1/2 Amerikaanse theelepel vanille extract
1 snufje zout
2-3 Amerikaanse eetlepels slagroom
Boter goed loskloppen in de mixer op middelste stand met vlinder.
Mixer laag zetten en beetje bij beetje poedersuiker toevoegen.
Als poedersuiker opgenomen is, vanille, zout en slagroom toevoegen.
10 minuten kloppen op hoge stand tot botercreme helemaal wit en luchtig is. Kom goed schrapen en nogmaals kloppen tot alles is opgenomen.
Altijd proeven 😉
Na een dag is het nog lekkerder. Wel nogmaals opkloppen voor gebruik. Evt in de magnetron eerst zacht maken en dan pas opkloppen.