Header image alt text

Taartmonster

Vanille Cupcakes

Nu weet ik dat er in alle cupcake recepten altijd een hele reeks instructies staan. Over het algemeen lees ik die een keer vluchtig door en that’s it. In de meeste gevallen zal ik de keren dat ik hetzelfde recept nog een keer maak dat dan ook niet meer doen.
Zo ook het onderstaande cupcake recept.
In het originele recept staat dat je eerst de boter moet kloppen en dan beetje bij beetje de suiker enz enz. Nou geloof mij als je onderstaande ingrediƫnten gewoon in de kom doet (wel netjes afwegen) en dan de mixer op de laagste stand aan zet komt het ook goed!

Wat heb je nodig voor ongeveer 24 cupcakes:
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
250 gram kristalsuiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels melk, op kamertemperatuur
4 eieren (maat M) op kamertemperatuur
2 theelepels vanille extract

Na ongeveer 3 minuten zie al dat het een mooi egaal mengsel is en kan je je cupcake papiertjes vullen.
Ik vul mijn papiertjes altijd met 40-45 gram beslag dan zijn de cups mooi vol.
Na het bakken leg ik er een broodplank op om ze mooi plat te maken.
Het platte is vooral handig wanneer je wilt gaan versieren met fondant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: